vakantievilla Friesland

Geniet van de pure natuur in een vakantievilla Friesland

Bij een vakantievilla Friesland denkt u misschien meteen aan een verblijf die op waterrecreatie gefocust is. Zeker, in de Zuidwesthoek van Friesland kunt u inderdaad heerlijk genieten van de vele ontspanningsmogelijkheden op of aan de Friese wateren. Maar wist u dat deze omgeving nog veel meer natuurschoon te bieden heeft? Zo kunt u namelijk ook in een prachtige bosrijke omgeving van uw vrije tijd genieten. Ontdek het zelf en boek een verblijf in onze luxe vakantievilla in Rijs: een van de mooiste natuurlocaties die de Friese provincie rijk is.

Nationaal Landschap Zuidwest Fryslân

Vanwege de unieke combinatie van natuur, historie en agrarische activiteiten, behoort het Nationaal Landschap Zuidwest Fryslân tot een van de twintig nationale landschappen van Nederland. U zult begrijpen dat u zich hier in een prachtige omgeving bevindt. Veel van de oorspronkelijke elementen zijn namelijk bewaard gebleven. Het gebied wordt opgedeeld in vier compleet verschillende landschappen die ieder voor zich iets schitterends bieden:

  • het kleigebied;
  • het veengebied en de meren;
  • IJsselmeerkust;
  • Gaasterlands stuwwallen.

Het Gaasterbos

Vanuit onze vakantievilla Friesland in Rijs kunt u genieten van een prachtige bosrijke omgeving, gelegen in het Gaasterland. Dit unieke bosgebied ligt vlakbij de Friese Meren en de kust van het IJsselmeer. Maak een wandel- of fietstocht door de bossen en geniet ’s avonds van een heerlijke maaltijd aan de IJsselmeerkust of het Friese Merengebied. Daarna bent u binnen een mum van tijd weer in uw 10 persoons accommodatieverblijf.

De mooiste vaarroute

Hoewel iedere vaarroute in Friesland een bijzondere ervaring geeft, is de mooiste route toch wel ‘Rondje Súdwest’. In de buurt van onze vakantievilla treft u meerdere bootverhuurpunten zodat u probleemloos een vaartuig naar keuze zult kunnen huren. U begint uw route vanaf de Geeuw. Via IJlst vaart u naar Nijesyl en vervolgens naar Oosthem. Daarvandaan vaart u naar de ‘kettingen’. Onderweg komt u langs de mooiste stadjes en dorpjes zoals Heeg, Workum en Bolsward. Hier is van alles te doen en te beleven. Zo kunt u in Heeg prachtig aan het water van een lunch genieten. Ook kunt u onderweg een galerij, een houtzaagmolen en een bierbrouwerij aan doen. De mogelijkheden zijn divers en stuk voor stuk uw bezoek meer dan waard.

Topsegment vakantievilla Friesland

vakantievilla FrieslandEenmaal geboekt bent u met onze 10 persoons vakantievilla Friesland verzekerd van een verblijfsaccommodatie die van alle gemakken is voorzien. Een sfeervolle woonkamer en een keuken met moderne apparatuur en uiteraard aanwezig bestek en servies. Voor de kinderen is er een ruime speelkelder die speciaal voor hen is ingericht.

In de slaapkamers komt u na alle indrukken heerlijk tot rust op een comfortabel bed. Bovendien zijn in alle aansluitende badkamers sanitaire voorzieningen zoals douche en wastafel aanwezig. Ook hier is weer aan de kleinsten gedacht: in een van de vijf slaapkamers treft u een stapelbed. U doet uw kind(eren) er een enorm plezier mee.

Buiten treft u een gemeubileerd terras en een speelveld van maar liefst 500 vierkante meter. Dit veld hoort bij de villa dus is alleen voor uw eigen gebruik.

Kortom, een 10 persoons vakantievilla in Friesland waar het u aan niets ontbreekt.