Familieweekend Friesland 10 personen

Familieweekend Friesland: veelzijdig en ontspannend

Familieweekend Friesland: rust, ruimte, bossen, (water)sport en historische dorpjes: Friesland heeft het allemaal! Wanneer u op zoek bent naar een bestemming voor uw familieweekend met veel mogelijkheden is Friesland daarom een heel goede optie. Voor jong en oud is er genoeg te beleven en met het IJsselmeer en de Friese meren binnen handbereik is zuidwest Friesland voor de waterliefhebber een ideale plek om vakantie te vieren. Tijdens een familieweekend is het naast het samenzijn ook fijn om wat privacy te hebben. Mede daarom is de ruime 10 persoons Vakantievilla Friesland een prettige plek om te verblijven.

Accommodatie familieweekend Friesland

De bungalow staat in het zuidwest-Friese plaatsje Rijs, aan de rand van het bos en op loopafstand van het IJsselmeer. Het is van alle gemakken voorzien en biedt met vijf slaapkamers en vier badkamers genoeg privacy voor ieder familielid. De ruime villa staat op een kavel van 500 vierkante meter en heeft genoeg ruimte rondom het huis voor de kleintjes om te spelen. De volwassenen kunnen heerlijk ontspannen op de luxe loungeset en ’s avonds samenzitten om de vuurkorf die in de tuin staat. Is het weer niet zo best? Geen nood, want in de kelder is een complete ruimte beschikbaar voor de kinderen.

Familieweekend Friesland: voor jong en oud

Familieweekend Friesland 10 personen
Familieweekend Friesland voor 10 personen, bij VakantievillaFriesland.nl.

Friesland nodigt uit tot ontdekken: de provincie is bosrijk en vergeleken met de Randstad erg rustig. De Friese dorpjes zijn leuk om te bezoeken voor jong en oud. In Hindeloopen vindt u het eerste Friese Schaatsmuseum wat ook voor de jonge familieleden leuk is om te bezichtigen. De kleine vissersdorpjes aan het IJsselmeer zijn zeker een bezoekje waard; slenter door de oude straatjes en eet verse vis op één van de vele terrassen. In het plaatsje Oudemirdum, op steenworp afstand van de bungalow, is een ijsboerderij gevestigd. Met de familie kunt u genieten van een ambachtelijk ijsje of een spelletje klompengolf spelen.

Voor de jonge familieleden is, eveneens in Oudemirdum, Sybrandy’s Speelpark te vinden. De kinderen kunnen hier hun hart ophalen met de meer dan 40 speeltoestellen en attracties die het kleinschalige park telt. Omdat het park goed betaalbaar en overzichtelijk is, is het een heel geschikte plek om naartoe te gaan tijdens een familieweekend. Het gebied rondom het park leent zich uitstekend voor het maken van fietstochten of heerlijke wandelingen. De shoppers onder de familieleden komen zeker aan hun trekken in de Friese steden Leeuwarden en Heerenveen, maar ook in de kleine plaatsen rondom de Elfstedenroute zijn leuke winkeltjes te vinden.

Waterpret tijdens het familieweekend Friesland

Ook voor de sportievelingen van het familieweekend heeft Friesland genoeg te bieden. De rustige fietspaden nodigen uit tot flinke fietstochten en langs het IJsselmeer is het heerlijk fietsen. Ook op het water is genoeg te beleven. Tussen het Lauwersmeer en het IJsselmeer liggen tientallen grote en kleinere meren: het Friese Merengebied. Waterrecreatie, zoals vissen, kitesurfen en jetskiën zijn populair in de waterrijke provincie, maar het is ook mogelijk om tijdens het familieweekend een bootje te huren en met de hele familie te ontspannen in de natuur. Huur de ruime bungalow en geniet van een veelzijdig familieweekend in Friesland!