Activiteiten in Gaasterland

WANDELEN OF FIETSEN

Gaasterland hoort bij Friesland, maar dat zie je niet direct. Geen weidse vlaktes zoals het grootste deel van de provincie, maar een glooiend landschap. Landijs vormde in de ijstijd dit natuurgebied met haar heuvels. Wandel- en fietsgebieden als het Lycklamabos zijn verbazingwekkend mooi. Dit Friese bos is van oorsprong een eikenhakhoutplantage. Met de omliggende bossen en de glooiende weilanden biedt dit afwisselende landschap veel plezier voor een fiets- of wandeltochtliefhebbers.

Verblijft u met kinderen in onze vakantiebungalow? Bezoek dan eens het Kabouterpad. Langs het Kabouterpad staan vrolijk gekleurde kaboutertjes. In je kabouterboekje zie je welke opdracht of spelletje bij welke kabouter hoort. De kabouters vragen de kinderen om te voelen, tellen, zingen, meten, springen en nog veel meer.

Het kabouterpad duurt ongeveer 1 uur en is leuk te combineren met een picknick (picknicktafels staan bij de vijver en langs het brede zandpad vanaf de werkschuur van Staatsbosbeheer richting de vijver). 

De foto's rechts zijn geplaatst met toestemming van VVV Gaasterland en Mar en Klif. De foto's hebben we van hen gekregen voor publicatie op deze website.

Gaasterland Wandelen Kabouterpad Bos Elfbergen (1)
kitesurfen in friesland met 10 personen groep

WATERSPORT

Zuidwest Friesland staat bij de meeste toeristen bekend als hét watersportgebied van Nederland, met Sneek als hoofdstad van dit mekka. Skûtsesilen, zeilen, vissen, in Zuidwest Friesland kan dat allemaal. 

Alle vaarwegen staan met elkaar in verbinding. Verdwalen? Dat kan.. Huur eens een sloep of een motorbootje. Een vaarbewijs is niet nodig. Toch liever passief het water op? U kunt kiezen om een rondvaartboot te nemen in Lemmer of Sneek en omstreken of de grachten van Leeuwarden te bevaren. 

Op niet meer dan 1,5 kilometer van de vakantiebungalow voor 10 personen (20 minuten lopen door het bos) staat u al aan de kust bij het IJsselmeer. Hier is het water verdeeld in een deel voor zwemmers en een deel voor kitesurfers. Welke kant kiest u?

FRIESLAND EN STRAND

Vanaf de vakantievilla loopt u in 20 minuten, door het bos, naar het IJsselmeer. Daar aangekomen kunt u genieten van een kopje koffie in het restaurant op het Mirnser Klif of gelijk doorlopen naar het water. Het Mirnser Klif bestaat uit een flinke zonneweide en een kleine zandstrook. Het water is er niet diep en is opgedeeld in tweeën. Het ene deel is voor de zwemmers, het andere deel voor de surfers en kitesurfers.

In Friesland vindt men dus niet alleen weilanden en middeleeuwse steden. Met name in Zuidwest Friesland wordt het landschap aangevuld met stranden, meren en bossen. Gaat u liever met uw gezelschap naar een groter zandstrand? Ook dat is geen probleem. Op 20 auto-minuten rijden vanaf onze luxe vakantievilla vindt u in Lemmer een groter zandstrand. Deze plaats is ook bekend als Lemmer Beach en is regelmatig locatie voor grote evenementen, zoals Glemmer Beach

Makkum Beach is hier de overtreffende trap. Met een promenade, brede zandstranden en horeca is Makkum the place to be om een zomerdag met uw reisgezelschap naar toe te gaan. Makkum Beach heeft een afstand van 30 autominuten vanaf de vakantievilla.

strand friesland mirnser klif
 friesland

SOLEX RIJDEN

De geur van de smeerolie. Een lange stofjas aan. U waant zich in de jaren 60! 

In Zuidwest Friesland vindt u verschillende bedrijven die solexen verhuren. Dit is uitermate geschikt voor groepen, maar kan ook prima met z'n tweeën. 
Solex is de naam van een Frans bedrijf dat vooral expertise had in de productie van carburateurs. Het bedrijf is daarnaast ook beroemd geworden door de rijwielen met hulpmotor, die het tussen 1946 en 1988 produceerde onder de naam Vélosolex (in Nederland afgekort tot Solex). De variant met hulpmotor is de 'solex' zoals wij die kennen. Solex huren kan in Rijs, Wyckel en andere plaatsen in de omgeving.

Ziet u zich al rijden over de paden in de Gaasterlandse bossen? Wind door de haren.. De bosgeur opsnuiven..

ER IS ALTIJD WAT TE DOEN

In Friesland is er altijd wat te doen, ongeacht de leeftijd en de samenstelling van  uw reisgezelschap. Op deze pagina hebben we maar een klein deel opgesomd van de mogelijkheden in de omgeving. Bij de regionale VVV-kantoren vindt u een keur aan folders over bezienswaardigheden en activiteiten. Ook online kunt u deze informatie vinden op bijvoorbeeld Friesland.nl en VVV De Friese Meren.

Onze vakantievilla is het gehele jaar door te boeken. Klik op onderstaande knop om de beschikbaarheid te bekijken.